Biografi

IMG_9731Född: 1997-09-15

Fritidsintressen: Cykling, meka med cyklar, trixa med BMX, träning, tv-spel och kompisar.

Klubb: Tävlar för Härnösands CK och tränar dessutom med Sundsvallscyklisterna.

Personligt:
Jag heter Erik Gunnarsson och är född i Härnösand. Numera bor jag även i Sundsvall, där jag pluggar på friskolan Prolympia (en friskola med idrottsinriktning). Mitt mål är att studera vidare på Skara cykelgymnasium, för att kunna bli så bra cyklist som möjligt.

Började träna cykel (2005) när jag var 8 år gammal. Startade tävla året därpå, 9 år gammal. Det var på en lite tekniskt trixig bana uppe på Stenhammar i Härnösand och då insåg jag vad roligt det var att konkurrera med andra. Dessutom kände jag att jag låg bra till bland jämnåriga från Örnsköldsvik, Härnösand och Sundsvall.
Jag fick bra stöd och coachning från HCK direkt. Vi tränade i grupp en till två gånger i veckan.  Mina ungdomstränare Tomas Kristoffersson, Emil Roos Lindberg och Axel Lindh var fyra och fem år äldre än jag. Jag blev accepterad direkt och de blev mina största supporters. Nu är de mina förebilder vad gäller träning, utrustning och resultat. De ligger alla riktigt bra till i Sverigeeliten och har röjt stora framgångar.

Min styrka är tekniskt svåra banor för MTB. Jag har vinnarskalle och är ganska orädd. Mina största framgångar är SM-bronsmedaljör (2009), dubbelt SM guld (2011), första plats i en deltävling i Norgecupen.

Jag har tränat lite landsvägscykling sedan 2008 och i min första tävling året därpå, kom jag 6:a av 17 startade . Problemet är att det är så mycket psykologi där och eftersom jag är ensam i min åldersgrupp här i norrland, så jag har inte haft de allra bästa förutsättningarna